UNICEF België

UNICEF – het Kinderfonds van de Verenigde Naties – werd opgericht in 1946 om kinderen in Europa en China, slachtoffers van de tweede wereldoorlog, te helpen.

Begin jaren 50 verschuift het werk van UNICEF van humanitaire noodhulp naar gestructureerde hulp op lange termijn.  Vandaag is UNICEF een voorvechter van de rechten en het welzijn van ieder kind.

Samen met onze partners zijn we actief in 190 landen en vertalen ons engagement in heel concrete en gerichte acties ook naar de meest kwetsbare en gemarginaliseerde kinderen.

In de 156 ontwikkelingslanden waar wij aanwezig zijn wordt er gewerkt rond zeven prioriteiten: gezondheid, HIV/aids, WaSH (Water, Sanitair en Hygiëne), voeding, bescherming, onderwijs en sociale integratie.

De onderwijsprogramma’s van UNICEF benadrukken het belang van voorschoolse opvoeding (kleuteronderwijs), kwaliteitsvol onderwijs, gelijkheid tussen jongens en meisjes en het blijven lesgeven in noodsituaties.

UNICEF België ontwikkelt veel pedagogisch materiaal in België via de wereldklassen dat ook gebruikt wordt in Hogescholen.

Contacteer UNICEF België

  • Pascale Recht
    Keizerinlaan, 66
    1000 Brussels
    Tel.: 02/230.59.70
  • www.unicef.be
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nuttige links